ONDERTUSSEN IN DE BRUGSE POORT

bij'BELMUNDO - Repair Café XXL

zaterdag 11 maart 2017 van 11.00u tot 17.00u in het Pierkespark

Maart is in Gent de maand van Belmundo, een festival van internationale solidariteit. Dit jaar is het thema ‘een andere economie’. Op zaterdag 11 maart is het Pierkespark ‘the place to be’. Het Repair Café XXL buigt zich over de kringloop van grondstof tot afval (en terug), in Noord en Zuid.

Bij Bij’ de Vieze Gasten is er een lezing over de goudontginning in Bolivië (Catapa, Putumayo). Je maakt er ook kennis met de Vrienden van Cuba en de ontwikkelingsprojecten en armoedesensibilisatie van Oxfam Solidariteit. Breng je eigen oude gsm mee voor de inzamelactie!

In de Kringloopwinkel kan je je kapotte elektro, kledij of fiets (laten) herstellen in de repair cafés van het GentsMilieuFront. Er zijn ook rondleidingen voor en achter de schermen. In Trafiek (1ste verdieping) kan je gekke projecten met zwerfafval verzinnen, samen met Graffiti vzw en Videokontakt. www.belmundo.org

bij'KUNsTbestUivingen

Binnenkort krijgen we er een nieuw artistiek/sociaal project bij in de Brugsepoort! KUNsTbestUivingen ! Veerle Van Nuffelen zal samen met een andere kunstenaar een tentoonstelling organiseren in de Creabar. Deze samenwerkingsexpo  mondt uit in workshops waar iedereen uit de buurt kan aan deelnemen. Ook organisaties of verenigingen uit de buurt kunnen de tentoonstelling bekijken en zelf de handen uit de mouwen steken als kunstenaar voor een paar uurtjes . Meer info vind je ook op haar Facebookpagina: https://www.facebook.com/vannuffelenveerle . Dit project krijgt de steun van Gent/cultuurstad

bij'CIRCUSPLANEET - Planeet Malem

29 april - 1 mei 2017

ERHAN DEMIRCI KOMT GOED 

In het weekend van 1 mei organiseert Circusplaneet voor de tweede keer het Buurtcircusfestival  "Planeet Malem. Er zullen circusvoorstellingen te zien zijn van lokaal en internationaal circustalent, je kan meedoen met verschillende circusworkshops in en rond onze circuskerk en er zullen heel wat activiteiten door de buurt georganiseerd worden.

Circusplaneet wil met dit  buurtfestival de betrokkenheid met Malem vergroten door de mensen uit de buurt mee te laten stappen in ons festival.Iedereen die zin heeft kan op een manier meewerken aan ons festival.

Heb je zelf ideeën, wil je graag helpen of ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal te gebeuren staat, spring dan gerust eens bij ons binnen of stuur ons een mailtje, eline@circusplaneet.be

Planeet Malem is een initiatief van Circusplaneet  en Eau'verzet vzw. Eau’verzet is een vereniging van enkele buurtbewoners, Plano, Basisschool het Eiland, Malem aan zet en Circusplaneet.

bij'Vervoeg de poetsploeg van DE KOER

De lente is telkens weer een uitnodiging om het huis grondiger dan anders onder handen te nemen. Het maakt niet uit welk werkwoord uw poetsen het beste omschrijft, u bent uitgenodigd om deel te nemen aan de poetsploeg!

De poetsploeg brengt een aantal fervente en nieuwsgierige poetsers samen die in hun eigen huishoudens verschillende werkwijzen en minder gekende producten zelf willen uitproberen. De poetsploeg kadert in een lopend project waar bij De Koer een zeeptuin wordt aangelegd.

In de loop van het voorjaar en de zomer zal de tuin vorm krijgen op de buitenruimte van De Koer in de Meibloemstraat. Het wordt een tuin waar planten groeien die zeepstoffen bevatten en dus als natuurlijke grondstof voor reinigingsproducten kunnen dienen. Het wordt ook een geurige tuin waar af en toe gewerkt en ook genoten kan worden.

Heeft u interesse om met natuurlijke zepen te experimenteren? Kunt u zich engageren om hierover maandelijks samen te komen bij De Koer? Laat het weten aan Clara Vankerschaver clara.vankerschaver@gmail.com

bij'TUUPE TE GOARE

31 december 2016

Voor de 5e maal organiseren enkele enthousiaste buurtbewoners met oudejaarsavond een sociale diner voor mensen uit de Brugse Poort. Samen eten, gezellig samenzijn en klinken op het nieuwe jaar, dat doen we „Tuupetegoare”. Het vrijwillig organiserend team kan nog wel wat handen en hoofden gebruiken, zowel bij de voorbereiding van het feest als op de avond zelf. Wil jij graag mee voorbereiden of steek je graag een handje toe op de avond zelf, geef dan een seintje via ouwejaar@gmail.com of 0474 826 806 (Jeroen Bral).

bij'NIEUWJAARS-ONTBIJTBRUNCH VOOR DE WIJK

Zaterdag 7 januari 2017 10.00u tot 13.00u in het Kokerpark

Nieuwjaarsbrunch

Smeuïge ontbijtkoeken, knapperige pistolets en vers rozijnenbrood met warme chocomelk.
Gezonde boterhammen met zoet of hartig beleg en hete koffie of thee.
Goedgevulde wintersoepen met knapperige croutons.
Alle wijkbewoners zijn welkom aan het uitgebreide buffet in het Kokerpark, het buurtcentrum en Zaal Ooievaar. Je kunt er op je gemak een hapje eten en ondertussen de beste wensen uitwisselen met vrienden en buren, wijkbewoners en (stads)diensten, hele en halve kennissen.

En we sluiten de nieuwjaarsmaand gepast af op vrijdag 20 januari op het Fonteineplein. Het buurtwerk, de buurtbewoners en organisaties uit de buurt ontvangen je daar van 15.30 tot 18 uur met lekkere hapjes en hartverwarmende drankjes.

Buurtwerk Brugse Poort-Malem, Kokerstraat 36, tel. 09 227 17 66, buurtwerking.brugsepoort@stad.gent

 

bij'DE KOER

de Koer is sinds september 2016 een open creatie- en ontmoetingsplek in de Brugse Poort in Gent. Het café is open op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond vanaf 19u. www.dekoer.be

 

bij'BEWEEGLESSEN VOOR VROUWEN

Bewegingslessen

De beweeglessen voor vrouwen liggen even stil tijdens de kerstvakantie maar starten terug op 12 januari 2017. Heb je vroeger al meegedaan of kom je graag voor de eerste keer meedoen? Iedereen is welkom, instappen kan op elk moment.
Donderdag van 9u30 tot 10u30 in Sportzaal De Kaarderij (0,5 euro per les).
Niet op feestdagen of tijdens schoolvakanties.
Contact: Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort, 09/226 10 49, veerle.maertens@wgcbrugsepoort.be