ONDERTUSSEN IN DE BRUGSE POORT

bij'Ongehoord Brugse Poort XXL

vrijdag 9, zaterdag 10 & zondag 11 juni 2017

Ongehoord Brugsepoort, uw favoriete muzikale verpozing in het hart van de Brugse Poort, steekt een tandje bij en duurt vanaf dit jaar maar liefst 3 dagen. En nog steeds helemaal gratis! Hoera!

Ongehoord Brugsepoort XXL in het Acaciapark:

Vrijdag 9 juni
16.00u - Afterwork drink
19.00u - John Ghost (Gentse Jazz)
20.30u - Gloria Boateng (Gentse Hip-Hop)
22.00u - The Gipsy Wolves (Gentse Manouche)

Zaterdag 10 juni
Rommelmarkt in de Kastanjestraat (vanaf 8.00u) en Openluchtcafé in het Acaciapark (vanaf 11.00u), heerlijk opgeluisterd met optocht van de Propere Fanfare.

15.00u - Brugse Poortse Helden Live
20.00u - Cinema Paradiso
22u00 - Iftar (i.s.m. Voem vzw): Breken van de vasten tijdens Ramadan (maaltijd) Iedereen is welkom!

Zondag 11 juni
Rommelmarkt in de Kastanjestraat (vanaf 08u00) en Openluchtcafé in het Acaciapark (vanaf 11u00), met muziek van The Soldiers Of Love.

Ongehoord Brugsepoort 2017, i.s.m. Stad Gent, Buurtwerk Brugse Poort, Rommelmarkt Regina&Familie en Voem vzw. Een initiatief van buren, voor buren.

Inschrijven voor de rommelmarkt kan via:
angeliquevanhamme@hotmail.com of telefonisch via 0498/69.66.39

bij'ROMMELMARKT SOLIDARITEIT ZONDER GRENZEN

zaterdag 29 & zondag 30 juli 2017 van 8.00u tot 18.00u

Dit jaren organiseren de buren van de Kettingstraat en omgeving samen met Solidariteit Zonder Grenzen voor de 11de keer een reuze grote Rommelmarkt & buurtfeest in tien straten tussen de Leie, Het Groene valleipark, de Phoenixstraat en de Drongensesteenweg in de Brugse Poort.
Net zoals vorig jaar komt de Gentse universiteit terug experimenten en proeven uitvoeren met het publiek. Nieuw is dit jaar de verenigingenmarkt waarbij elke vereniging die het wenst zijn club kan voorstellen.
Daarnaast is er een vrij podium en een playback wedstrijd. De dag wordt ook opgeleukt met optredens van o.a. de Gentse wattman en bakfietsartiest Wiewienneke die alle buurtbewoners zal verrassen met zijn nieuwste act! En dat is nog niet alles. Er zal ook een ruilbeurs en weggeefhoek zijn.
Inschrijven voor de rommelmarkt kan via overschrijving van een inschrijfrecht van €1 plus €1 per strekkende meter per dag.
Meer info via Daniel Deblaere 0488 751 651 - danieldeblaere@hotmail.com

bij'DE KRINGWINKEL OPEN PLAATS

Dat de kringwinkel bij ons in het Pierkespark nu Open Plaats heet, weet je intussen al wel. Wist je ook dat deze winkel een heleboel mensen nieuwe kansen geeft via sociale tewerkstelling? En dat je door hier te winkelen, de Sociale Dienst Open Plaats steunt? Deze dienst helpt buurtbewoners die in een moeilijke situatie zitten, met noodhulp en begeleiding.

Dus ga gauw eens kijken in de vernieuwde kringwinkel. ’t Zijn solden vanaf 1 juli, tot aan de zomersluiting (14 t.e.m. 30 juli). En vanaf 16 augustus krijgen studenten 10 % korting. Ideaal om je kot stijlvol, goedkoop en duurzaam in te richten!

De Kringwinkel Open Plaats, Haspelstraat 49
09 227 25 64 - www.openplaats.be

bij'WEGGEEFWINKEL RODE LOTUS

elke zaterdag van 10.00u tot 17.00u

De weggeefwinkel Rode Lotus is open elke zaterdag van 10u tot 17u.
Wat valt er te beleven? Snuisteren in gratis gerief zoals huisraad, boeken, speelgoed, kleine meubeltjes,... Er is ook kledij voor baby’s, kinderen, vrouwen en mannen in alle maten. Daarnaast kan je genieten van een babbel met een lekkere kopje koffie of thee met een stuk taart.
Meer info bij Christine Devreker - 0479/79 89 69- Kiekenstraat 4bis - 9000 Gent

bij'MALEM STREET ART PROJECT

juli - augustus - september 2017 in Malem

ERHAN DEMIRCI KOMT GOED Het MsAP een straatkunstfestival met grote en kleine installaties verspreid in de straten van Malem en op/rond de kerk van circusplaneet.
Het gratis straatkunstfestival gaat dit jaar voor de 2de keer door deze zomer. Elke maand komt er nieuwe tentoonstellingsronde.

MsAP werkt dit jaar samen met de Kringwinkels en belooft nog meer gerecycleerde straatkunst met een kleine k. Dit jaar worden er ook rondleidingen georganiseerd, onder meer vanuit de Koer en Trafiek. Zin om zelf mee te werken aan het MsAP, stuur dan een mailtje naar koen.vromman@gmail.com

Concrete data voor de rondleidingen krijg je later via onze Facebookpagina en via www.msap.be

MsAP is een initiatief van vzw vroemvroem met steun van de stad Gent en de provincie Oost-Vlaanderen

bij'KUNsTbestUivingen

Binnenkort krijgen we er een nieuw artistiek/sociaal project bij in de Brugsepoort! KUNsTbestUivingen ! Veerle Van Nuffelen zal samen met een andere kunstenaar een tentoonstelling organiseren in de Creabar. Deze samenwerkingsexpo †mondt uit in workshops waar iedereen uit de buurt kan aan deelnemen. Ook organisaties of verenigingen uit de buurt kunnen de tentoonstelling bekijken en zelf de handen uit de mouwen steken als kunstenaar voor een paar uurtjes . Meer info vind je ook op haar Facebookpagina: https://www.facebook.com/vannuffelenveerle . Dit project krijgt de steun van Gent/cultuurstad

bij'CIRCUSPLANEET - Planeet Malem

29 april - 1 mei 2017

ERHAN DEMIRCI KOMT GOED 

In het weekend van 1 mei organiseert Circusplaneet voor de tweede keer het Buurtcircusfestival† "Planeet Malem. Er zullen circusvoorstellingen te zien zijn van lokaal en internationaal circustalent, je kan meedoen met verschillende circusworkshops in en rond onze circuskerk en er zullen heel wat activiteiten door de buurt georganiseerd worden.

Circusplaneet wil met dit† buurtfestival de betrokkenheid met Malem vergroten door de mensen uit de buurt mee te laten stappen in ons festival.Iedereen die zin heeft kan op een manier meewerken aan ons festival.

Heb je zelf ideeŽn, wil je graag helpen of ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal te gebeuren staat, spring dan gerust eens bij ons binnen of stuur ons een mailtje, eline@circusplaneet.be

Planeet Malem is een initiatief van Circusplaneet †en Eau'verzet vzw. Eauíverzet is een vereniging van enkele buurtbewoners, Plano, Basisschool het Eiland, Malem aan zet en Circusplaneet.

bij'Vervoeg de poetsploeg van DE KOER

De lente is telkens weer een uitnodiging om het huis grondiger dan anders onder handen te nemen. Het maakt niet uit welk werkwoord uw poetsen het beste omschrijft, u bent uitgenodigd om deel te nemen aan de poetsploeg!

De poetsploeg brengt een aantal fervente en nieuwsgierige poetsers samen die in hun eigen huishoudens verschillende werkwijzen en minder gekende producten zelf willen uitproberen. De poetsploeg kadert in een lopend project waar bij De Koer een zeeptuin wordt aangelegd.

In de loop van het voorjaar en de zomer zal de tuin vorm krijgen op de buitenruimte van De Koer in de Meibloemstraat. Het wordt een tuin waar planten groeien die zeepstoffen bevatten en dus als natuurlijke grondstof voor reinigingsproducten kunnen dienen. Het wordt ook een geurige tuin waar af en toe gewerkt en ook genoten kan worden.

Heeft u interesse om met natuurlijke zepen te experimenteren? Kunt u zich engageren om hierover maandelijks samen te komen bij De Koer? Laat het weten aan Clara Vankerschaver clara.vankerschaver@gmail.com

 

bij'BEWEEGLESSEN VOOR VROUWEN

Bewegingslessen

De beweeglessen voor vrouwen startten terug op 12 januari 2017. Heb je vroeger al meegedaan of kom je graag voor de eerste keer meedoen? Iedereen is welkom, instappen kan op elk moment.
Donderdag van 9u30 tot 10u30 in Sportzaal De Kaarderij (0,5 euro per les).
Niet op feestdagen of tijdens schoolvakanties.
Contact: Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort, 09/226 10 49, veerle.maertens@wgcbrugsepoort.be